Blog: Single Malt whiskyproeverij

Blog: Single Malt whiskyproeverij

APRIL 2017

Single Malt whiskyproeverij

Wat blijft whisky toch een fascinerende drank.

Diverse columns heb ik al geweid aan whisky’s, maar de whisky stokers blijven verrassen. Jack Daniels is net weer met een paar nieuwe limited edities uitgekomen, omdat ze 150 jaar bestaan. Wij hebben deze specials voor U in de slijterij staan en ook bij elke fles een gratis glas.

Voor de liefhebbers van schotse malt whisky hebben wij ook diverse nieuwe bottelingen binnengekregen.  Ik ben toch steeds meer opzoek naar speciale whisky’s.  Gelukkig heb ik een paar flessen Highland park fire kunnen kopen en voor de verzamelaars onder u, hebben we ook nog de Highland park ice op voorraad.  Zo kunt u de verzameling compleet maken. Als u ze allebei bij ons koopt heeft u een goede belegging gedaan met een rentepercentage wat geen bank nog geeft.

Maar de whisky’s waar ik u nu over ga vertellen zijn unieker. Wij kopen regelmatig met een paar andere slijters een whisky fust. Dit laten we bottelen en dan verdelen we de inhoud over veertien slijterijen in Nederland.

Van dit soort whisky’s word ik pas echt vrolijk. Immers kan ik nu unieke whisky’s leveren van smaak en kwaliteit. En de klant overtuigen een fles te kopen. En dat is voor mij met deze whisky’s geen probleem als ik het de klant kan laten proeven.

Daarom geven wij woensdag 15 maart 2017 weer een whiskyproeverij bij de Fermerie. (LET OP > AL GEWEEST)  Ik laat u hier diverse mooie whisky’s proeven zoals een elf jaar oude single cask Ord en een single caks Benriach van 19 jaar oud. Daarnaast laat ik nog een mooie speciale Glen Rothes en een fantastische Bruichladdich proeven.

Je kunt deze speciale malt whisky proeverij bijwonen voor vijftien euro. Wij laten dan acht mooie malt whisky’s proeven en leggen dan ook uit waarom de whisky’s zo verschillend kunnen zijn.

Dus nu heeft u de kans om 8 verschillende whisky’s te proeven op één avond, maar mocht u toch niet kunnen stuur ons dan even een mailtje want wij geven regelmatig whiskyproeverijen. Een kleiner gezelschap kan ik ook ontvangen in ons proeflokaal op de Rielerweg.

Wij zien u graag bij een van onze proeverijen, maar natuurlijk ook gewoon in onze slijterijen waar wij tachtig verschillende whisky’s hebben open staan om te proeven van de in totaal vijfhonderd whisky’s die we hebben staan.